Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Tak trochu úvaha. 60% či kolik se nakazilo v práci, proč tedy zavírat hospody, obchody či jiné živnosti. Ty samé živnosti, nemohou být omezované, protože utvářejí 60% HDP. Takže pokud my živnostníci utváříme 60% HDP, protože zaměstnáváme celkem z logiky věci podobné procento zaměstnanců , tak se na

tom zaměstnávání podílíme stejným procentem.

Nebo ještě jinak, Jak je možný zcela marginální vliv "služeb" na procentu nakažených, když se podílejí 60% na výkonosti ekonomiky?

1 0
možnosti
VV

Nesoudni obcane nedodrzujici hygienicka pravidla si nezaslouzi nic jineho. Ty jednoprocentni na vychod posilhavajici stranicky by vam toho mozna zakazovaly mene, ale pak by vam, ta pravidla nedodrzujicim vystavily ucet za leceni.8-o

0 1
možnosti
Foto

Kdysi nesoudní občané si nechtěli nechat našít žlutí hvězdy. Naštěstí se našli ti soudní, kteří, podobně jako vy, je umravnili.

3 0
možnosti

M41a67r29t95i60n 95Š11u57l31c

23. 12. 2020 14:25

Neříkám, že nemáte pravdu .. Ale kouknul jste se přes hranice? Vyjadřujete se k situaci celkově? Nebo máte jen potřebu zanadávat si na ty "naše blbce"?;-)

1 1
možnosti
Foto

Řeším situaci v ČR, protože jsem v ČR, jestli to mají v jiných zemích podobně a naši politici jen bezhlavě kopírují je ve výsledku nedůležité. Je sice zábavné si přečíst, jak Ital dostal pokutu za přejití do jiné oblasti, poté co schlazující procházka po hádce s manželkou se mu protáhla na více než 400km, ale pro nás jsou italská opatření nedůležitá. Důležité je, co se děje u nás.

2 0
možnosti

Nemyslím si, že zákaz vycházení po 21 hodině má zajistit, aby se lidé netoulali po nocích venku. Všechna vládní opatření směřují k omezení sociálních kontaktů. Vláda se (nejspíš naivně) domnívá, že když omezí možnost pohybu po 21 hodině, spousta lidí se rozhodne, že na Silvestra raději nepůjde nikam a zůstane doma. Jenomže to nejspíš dopadne tak, jak píšete. Lidé i přesto vyrazí na mejdan a zůstanou tam až do rána.:-)

0 0
možnosti
MV

Hledat ve vládních opatřeních logiku je nad síly normálně uvažujícího jedince. Virus se po deváté večer stává dravcem.

9 0
možnosti
JS

Asi nevíte, co je to logika. Zdaleka netvrdím, že opatření vlády jsou optimální. Co je optimální neví dnes nikdo, snad jen Vy. Ovšem zatím každá opatření vlády přinesla pozitivní výsledek.

1 5
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...