Diskuse

Brexit a lidová hlasování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J39a51r17a 62R12a26n90k

25. 6. 2016 20:52

Je fakt, ze jim bylo nekym lhano a Boris uz povida:-/

0 0
možnosti

Podle zpráv ČT hlasovali pro brexit jen staří nevzdělaní vesničani.

0 0
možnosti

J83a98r88a 53R55a73n51k

25. 6. 2016 20:54

Podle anglickych statistik to byli bili nad 50....a to je vetsina ve Swansea:

http://www.walesonline.co.uk/sport/rugby/rugby-news/how-brexit-affect-swansea-city-11520455

0 0
možnosti

Cituji: "Britové udělali dobře, že z EU odešli."

Za prvé: ještě neodešli. Ale už, aby to bylo. EU by měla postupovat rychle s vylučováním Británie ze svých struktur, protože se obávám, že si to ještě Britové rozmyslí - referendum prý není závazné.

Za druhé: USA jistě vyvinou veškeré úsilí, aby neztratily svého černého koně v EU. Pak by se jim mnohem hůř prosazovaly smlouvy TTIP a TISA, které přímo omezují pravomoce jednotlivých států ve prospěch nadnárodních korporací.

0 0
možnosti
Foto

Ad za druhé: O to líp, když Británie skutečně odejde. TTIP je skutečně dalším krokem ke korporátní totalitě.

1 0
možnosti

Britové poukázali na to, že život je možný pouze napravo. Ta tolik proklamovaná rovnost levičáckých lídrů je smrtícím falešně navoněným altruistickým programem nezodpovědných příživníků.

3 1
možnosti
Foto

Ale EU nedělá levicovou politiku. EU dělá byrokratickou politiku. Kdyby EU dělala levicovou politiku, měly by všechny státy dobře fungující zdravotnictví a kvalitní školství dostupné každému. Vezměme si jako příklad třeba školství. Z mého pohledu kvalitu vysokého školství nezlepší zavedení školného na veřejných vysokých školách (což mě okamžitě vylučuje z pravé části politického spektra, neboť jak jsem zatím zaznamenal, nikdo, kdo se hlásí k pravicovému názoru, by se mnou nesouhlasil). Moje představa vysokého školství je pečlivý výběr podporovaných oborů s rozumně omezeným počtem míst, kde by nerozhodovalo to, kdo je ochoten zaplatit (v horším případě zadlužit se) kvůli školnému, ale ten, kdo skutečně má na to daný obor v konkurenci vystudovat. Komerční školy by pak mohly posloužit mimo jiné i těm, kdo pouze touží po titulu - trh je trh. Realita? Na základě z mého pohledu naprosto nesmyslné Trowovi koncepce fází terciálního vzdělávání se neustále rozšiřují na veřejných školách obory a snižují se nároky tak, aby cca 50% obyvatelstva mělo vysokoškolský titul. Což silně degraduje význam vysokoškolského titulu, ale vyhovuje to byrokratické politice, kdy EU může vykazovat jako úspěch nárůst počtu vysokoškolsky vzdělaných lidí.

1 3
možnosti

To máte tak, ti co za brexit nejvíc bojovali, patří k těm "elitám", vysvetlili buranům před důchodem, že bude zase dobře, když si budou rozhodovat o všem sami. Zamlčeli, že vždycky rozhodovali ty "elity". Teď budou rozhodovat už jen Britské "elity" a Evropské jim k tomu budou psát noty, jako je píšou Švýcarům. Jediné pozitivum vidím v tom, že se snad rozsvítí v bruselských hlavách a pochopí, že se Unie musí dost změnit. :-)

2 1
možnosti
Foto

S mnohým se dá souhlasit. Jen nevím, jestli Evropské "elity" píší noty Švýcarům. Myslím, že Švýcarsko je dostatečně samostatná země, aby si do spousty věcí mluvit nedala. Přál bych si, aby se splnilo to, co píšete v poslední větě, můj postoj k tomu je dost skeptický.

0 0
možnosti