Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Většina dnešních uživatelů, kteří hlavně mají Windows Home edice, ani pořádně neví, kde se aktualizace spouští. Tak na co by si měli ještě vybírat jaké chtějí. Celý operační systém se uživatelsky zjednodušuje, jelikož čím dál více počítačově negramotných lidí počítače používá. Například moje mamka je ráda, že si umí spustit film a internetový prohlížeč. Všechno ostatní musím dělat já. Tak na co by jí byla možnost výběru aktualizace. A většinou se dnes s velkými aktualizacemi dělá i bod obnovení, ke kterému je možné se v případě problému vrátit. Pracuji v IT a každý den řeším nějaké problémy s běžnými uživateli. Někteří mají problém se ráno i normálně přihlásit. Naprosto běžné je, že si neumí změnit výchozí tiskárnu. Pro někoho prostě běžná věc, pro jiné katastrofa v podobě nefunkční tiskárny. Tak na co by jim byla v systému velká volnost.

1 0
možnosti
Foto

A co takhle základní zobrazení pro ty, co to nezajímá, a podrobné zobrazení pro ty co to zajímá, nejlépe v jednom dialogu/okně?

2 0
možnosti
JK

Však ano. Windows Home pro ty, které nezajímá co se instaluje a co Windows dělá a Windows Pro, pro ty, kteří mají rádi přehled o tom, co PC dělá a aby si mohli všechno nastavit. Ale jak jsem si všiml výše, máte raději Linux. Já pro změnu Linux rád nemám, protože nemám čas pořád někde zjišťovat, jak se co nastaví a řešit pořád dokola problém s kompatibilitou hw a sw. A ve Win 8,1 se dá ovlivnit jaké aktualizace se nainstalují a jde vidět jaké se nainstalovali. Win 10 Pro budu instalovat doma až dnes odpoledne, tak uvidím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...