Diskuse

Nenažraná OSA

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Avite co je jeste takova naprosta perlicka? ..... Kdyz me jako "umelce" hraji radia, ci jina media, OSA (take samozrejme Intergram) za "moji" pisnicku dostavaji od radii penizky ... Kdybych se ja chtel ke svym penizkum dostat, musel bych zazadat o prijeti, musel bych absolvovat pomerne nedustojny "pohovor" s komisi a na jeho zaklade by mi bud bylo nebo nebylo vyhoveno... To neni zadny vymysl, ale realita, kterou si musel projit napriklad jeden z mych pratel, ktery slozil pro CT nejakou pisen k detskemu poradu typu Vecernicek ..... Penize kapel, ktere se o ne do urcite doby neprihlasi (kdysi to byvalo 3 roky, dnes nevim), se obvykle po teto dobe rozdeluji mezi zucastnene "majitele" ci vedeni OSA ..... I to mi prijde naprosto skandalni, nebot celkove nejde zdaleka o male penize .... Je to zver a komunistickej dobytek, kteremu se povedlo vyuzit osobnich kontaktu v politice ve spravnou dobu :-/

5 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem i zvěsti, že když někdo, kdo není členem OSA, chce hrát svoji autorskou hudbu na veřejnosti, třeba v nějakém klubu, tak musí posílat speciální lejstro OSA, že hraje svoji autorskou hudbu. Jinak by po majiteli klubu chtěla OSA výpalné. Což jestli je pravda, tak to je absolutní vrchol drzosti. Přece svoji autorskou hudbu by si každý měl mít právo hrát kde a jak chce a ne se zpovídat nějaké OSA.

1 0
možnosti
Foto

Jako největší absurditu vidím, v tom, že zájmová organizace vykonává výkon státní správy. Protože co jiného je vymáhání povinností stanovených zákonem.

1 0
možnosti
Foto

OSA je vicemene soukroma firma, ktera ma zakonem posvecene pravomoce .... Pan Janda a ostatni holomci na toto napojeni se mohou jen smat ;-(

2 0
možnosti
KLS

Autorska prava jsou dusevnim vlastnictvim,takze at je s nimi nakladano jako s kazdym jinym majetkem jednotlivce. Za nehoraznost povazuji pouze vymahani poplatku Ose za to,ze v hospode pustim radio,kdyz poplatek za radio platim a radio uz Ose taky plati. Anebo za to,ze pustim cd,za kt.jsem uz v obchode zaplatila.

3 0
možnosti
Foto

To jistě ano. Na druhou stranu ochrana 70 let po smrti posledního autora mi připadá poněkud absurdní. I patent má maximální ochranu 20 let. Ale to je už zcela jiný problém než kterému se věnuji v článku.

3 0
možnosti
Foto

Jednoduše: OSA NOSTRA.

Vám R^.

4 0
možnosti
KLS

Neplatit,nekrmit,nepodporovat!!! ...a to autor jeste nezminuje nehorazne praktiky jejich kontroloru,kteri do podniku,ktere jim vypalne odmitaji platit,posilaji 'na oplatku kontroly typu coi, khs apod.,u mne v podniku v zivote nebyli a u soudu argumentovali fotkou vchoovych dveri,o mel byt dukaz toho,ze uvnitr hraje hudba

10 0
možnosti

Tam jde o to, že poplatky požadují dnes už i asociace zvukařů, výrobci zvukových a obrazových záznamů , atd. Vybírá to většinou OSA a pak si to mezi sebou rozdělují. Ještě dovedu pochopit platbu za vytvoření skladby, písně atd. , ale co už nechápu proč bych měl platit zvukařům a podobným uskupením. Jak k tomu příjdou ostatní profese? Výrobci hudebních nástrojů, bez nich by si mohli zvukaři tak akorát natáčet ptáky ve stromech, živím se laděním klavírů, chci podle této logiky taky poplatky, když na můj naladěný klavír  hraje a natáčí v rozhlase. Lesníci by mohli chtít poplatek, že nástroj  je vyrobený ze stromu, který pokáceli. Všichni nesou zásluhu na tom, aby vznikala nějaká díla. Měly by se tyto praktiky zatrhnou.

Zvukař atd. je jakákoliv profese jako každá jiná, nehledě na to že v mnoha případech se o kvalitách zvučení dá silně pochybovat.

15 0
možnosti
Foto

Tak to je ještě absurdnější, než jsem si myslel. :-/

1 0
možnosti
Foto

a další otázkou je, kam ty peníze podějí...jestli tomu rozumím správně, měly by se přerozdělovat mezi autory...když pominu žijící, kam mizí již pro nežijící...asi na zvláštní, nenažraný účat OSA:-/

5 0
možnosti
Foto

Ono je to tak zvrhlé, že práva na díla konkrétního autora si může někdo dokonce koupit a pak následně i po smrti autora za ně inkasovat.

1 0
možnosti
Foto

vidím to stejně. R^ Autorské právo se zvrhlo ve vyděračskou mafii. A to nemluvím o absurditách typu "tyto tři tóny byly ukradeny z mé skladby".

Napadá mě, jaký poprask by byl, kdyby si nějaký technik nechal patentovat pravý úhel.:-P

11 0
možnosti
KLS

Je to státem posvěcená zlodějina. A těch zlodějů je víc - Intergram, Dilia atd.

14 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...