Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J92a72n 66R47á84ž

8. 3. 2015 10:50

Lidé programově žijící ze státních dávek, budou vždy volit jen politiky, kteří jim tyto dávky zaručí. Zájmem státu je, aby každý občan nesl odpovědnost za svůj život a aby si zajistil příjem svým přičiněním, takže je logické, že volba těchto lidí jde proti zájmům státu.

Všeobecně volební právo bylo triumfem demokracie, teď se stalo jejím hrobařem.

1 0
možnosti
PH

P92e24t75r 27H42á83l16a

8. 3. 2015 8:43

Problém dnešní formy demokracie je, že vyžaduje 50%+ racionálních lidí k tomu, aby se prosadila racionální myšlenka, ale tolik lidí prostě racionálně založených není.

Lidi jsou přirozeně evolučně nastaveni tak, že názory přejímají ze svého okolí a sami začnou přemýšlet až když musí. 

Takže když si dáte dohromady že vždy bude mít většina lidí podprůměrné příjmy a že jsou lidi evolučně nastaveni tak, aby věřili okolí, v moderní době reprezentované médii (tj. řízené 3 oligarchy), tak to prostě nemůže moc dobře fungovat.

Já prostě nějak nevidím důvod proč by měli jiní lidé hlasovat o mě. Já si chci rozhodnutí za sebe dělat sám a nést za ně sám zodpovědnost. 

Systém, kde vzorce chování přebíráme až ex post na základě výsledků, které vidíme u druhých, je daleko funkčnější, než když se snažíme většinově rozhodnout o něčem, čemu většina lidí nerozumí.

Stačí 5% lidí, co věci rozumí, aby ostatní zcela přirozeně přebrali vzorce chování těchto 5% úspěšných, i když nemusí mít vůbec tušení o co přesně jde a jak věc funguje. V demokracii potřebujete těch lidí, co věci rozumí, 10x tolik, ale tolik jich prostě není.

0 0
možnosti
Foto

Takže byste si představoval vládu ... koho? 5% lidí s nejvyšším IQ? Nebo s 5% s jakým vzděláním (tj. těch, co budou věcem rozumět)? Chápu vaší námitku, že se vám nelíbí, že o vás ve volbách rozhodují všichni. Nechápu to, čím byste chtěl demokracii nahradit. Osvíceným vladařem?

0 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím, s výhradou zločinců. Těm by mělo být volební právo odebráno.

1 0
možnosti
Foto

Troufnu si tvrdit, že i takovému Babišovi je stát šumák. Že jej zajímá jen do té míry nakolik z něj může těžit.

1 0
možnosti
AV

V tomto je nejlepší americky model.Proc by mel mit proboha hlasovaci pravo kriminalnik nebo chronicky nedelak který za 200 korun da hlas tomu co ty peníze vysazi.Ne ,volebni pravo bylo a mělo by byt za odmenu,za vlastenectvi,za budovani,za praci a ne ze na to ma nárok každý vandrak kteremu je stat sumak

0 0
možnosti
Foto

No, co jsem se dočetl, tak v USA neberou hlasovací právo nezaměstnaným. Dokázal bych si představit odnětí volebního práva odsouzenému na dobu výkonu trestu.

0 0
možnosti
Foto

I89v47o 21C90i47l19i74c37h

7. 3. 2015 23:31

Faktem je, že lidé placení státem (tzn. státní zaměstnanci i lidé na dávkách) by volit neměli.

1 0
možnosti
Foto

A proč? Jaký je rozdíl mezi tím, když někdo je státem přímo placen, a jiný svoji volbou ovlivňuje to, jak stát bude nebo nebude zasahovat či podporovat jeho podnikání? Tohle je opravdu živná půda pro novou totalitu!

0 0
možnosti

Nějaké peníze od státu v té či oné podobě asi dostal každý. 

Jen někteří ale dostávají peníze bez poskytnutého plnění - služby nebo zboží státu poskytnutého.

2 0
možnosti
Foto

Demokracie všeobecná vždy vede k socialismu.

3 0
možnosti
Foto

Obvykle takovým leží v žaludku celkem logicky paraziti, co se vyhýbají práci. Jenže takových lidí je velmi málo, maximálně tak jedna třetina ze všech nezaměstnaných a k volbám spíše nechodí. Např. výsledky voleb na romském sídlišti v Mostě se příliš nelišily od těch celostátních.

0 0
možnosti
Foto

Jasně, ale problém je, že ty lidi, co ty řeči o odebírání volebního práva prohlašují, obvykle nedohlíží důsledky svých představ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...