Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a63r87a 60R69a91n73k

19. 1. 2015 6:24

Nejvetsi skoda je, ze hlava statu trva na svych proslovech a neda si je predem kontrolovat, nekym diplomacie znalymRv Zaplatte mu uz konecne guvernantku, prekladatele a nekoho, kdo se mu nebude bat odporovat, to nemluvne, ktere za nej schyta pohromu - na ten job nestaci. Prpboha, jsme stred Evropy a prezident se obcas vyjadruje jako v nezname africke zemi.

0 0
možnosti

Pokud byste si poslechl/přečetl celý záznam, bylo by Vám jasné, že řeč byla o pokusech devastovat veřejné základní školství zařazováním zanedbaných Cikánů do normálních tříd.

1 0
možnosti

myslim si, ze zakladem je, vychazet presne z toho, co prezident na otazku, zda je pro deleni handicapovanych od ostatnich, rekl: "Nejsem zastáncem názoru, že by děti, které jsou určitým způsobem handicapované, měly být umisťované do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba,"  ... takze si vsimnete, ze tam zaznela slova  URCITYM ZPUSOBEM ... a nyni zkuste vysvetlit, jak to udelate, kdyz budou ve tride tri, ctyri mentalne retardovani se svymi opatrovniky a uprostred vyucovani zacnou houkat, ci zbesile tlouci do lavice, nebo chodit po tride apod.  Ono je velice snadne delat ze sebe chytre - ale prvni koho bych se na tohle ptal, budou pedagogove, psychologove a psychiatri... teoretiky bych do teto diskuse vubec nepripoustel. Je to ryze odborna zalezitost. Protoze tihle radoby chytri, by byli temi prvnimi, kdo by si stezoval, ze jejich Pepicka ve tride rusi ten mental co tam s nim je!

3 1
možnosti
Foto

No ano, ale právě to "určitým způsobem" je krásně nekonkrétní a tudíž dost zastírající, co je tím přesně myšleno. Jakoby se prezident bál říct na plná ústa koho má konkrétně na mysli. Nicméně právě pro to, co jste napsal, se mi líbí vyjádření pana profesora Fialy. Cituji: "U některých handicapovaných dětí je lepší, když jsou vzdělávány ve speciálním školství, a pro některé je mnohem lepší, když jsou vzdělávány s ostatními dětmi v hlavním vzdělávacím proudu. Nezáleží jen na typu handicapu, ale i na osobních vlastnostech konkrétního dítěte."

2 0
možnosti

Hlavní problém vidím v tom, že se to může dotknout handicapovaných. Není totiž pravdou, že dítě na vozíčku je co se týká výuky "nejpomalejší vůz kolony", zároveň je sprosté se domnívat, že postižený ve třídě poškozuje svou přítomností zdravé..

2 0
možnosti
Foto

To jsme už rozebírali níže s panem Cahou. Ano, s tělesně postiženými je to extrémní nesmysl. Avšak doporučuji vám přečíst si to, co jsme o tom s panem Cahou níže psali.

0 0
možnosti

M77i78l67a24n 29K39e59s14l

18. 1. 2015 21:33

Ministr by se měl vyjadřovat zcela jasně.Vždy mluvil jen o handicapovaných a vůbec nerozlišoval, kdo jaké postižení má .Na prohlášení Zemana reagovali nepříznivě až urážlivě tělesně postižení a prohlášení ministra zase vyvolalo obavy a hrůzu u rodičů mentálně postižených.Z obavami to přijímají rovněž nevidomí a hluchoněmí.Bohužel ministři školství vždy hodí něco " do placu" a potom čekají,co se z toho vyvrbí.Lidé od nich tato  sdělení berou tak jak jsou  napsané a ne,co tím snad myslí.Po všech těch hokus pokus s maturitami,přijímačkami,pilotními zkouškami ani se jim nedivím.No,holt již dávno neplatí,že co je psáno to je dáno.Někdy je to i úplně jinak.

0 1
možnosti
Foto

Nějak nestíhám sledovat. Co povznášejícího řekl ministr školství? V tom, že je situace v českém školství stále neutěšená, s vámi souhlasím. Investuje se do akcí, na kterých vydělají externí dodavatelé a přitom jejich pozitivní přístup není zrovna zřejmý.

0 0
možnosti

Nejvetsi problem je, ze MZ hodil do jednoho pytle mentalne nedostatecne s handicapovanymi fyzicky. A to uz je dost ujete.

4 0
možnosti
Foto

Hmm, to je samozřejmě o to závažnější chyba. Nicméně nejsem si stoprocentně jistý, že to měl v úmyslu. Text, který by měl obsahovat nejvíce výroků z daného místa jsem našel tady: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/296786/zemanuv-cely-vyrok-o-postizenych-detech-blaznivi-intelektualove-z-prazske-kavarny-nebyli-ve-skole.html (uvědomuji si, že Blesk zrovna není nejlepší zdroj, ale jinde jsem stejně obsáhlý text neviděl). Přijde mi, že se soustředí spíše na děti s mírnou retardací a děti, které se označují jako "sociálně vyloučené". I v tomto případě je jeho názor mimo, ale jestli do toho zahrnoval i tělesně postižené, pak je to ještě horší.

Nicméně svým článkem jsem nechtěl jeho názor obhajovat. Jen jsem chtěl poukázat na to, že spousta lidí používá často stejné argumenty jako on.

0 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...