Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je pravda že Dobeš tady udělal hroznou paseku, ale vše začalo již před jeho nástupem, v době kdy se u nás začaly budovat soukromé vysoké školy. Na rozlohu našeho státu je jich nejvíce v Evropě, to jsem nepočítala, ale četla, tak je jasné že potřebují ovečky. Proto se vymýšlí ty nesmyslné obory, jejichž kvalitu nelze kontrolovat, protože není porovnání. Tyto školy jsou soukromé, ale bez dotací od státu by také nemohly fungovat, tedy odčerpávají značné množství peněz ze společné kasy. Proč? Proto aby jejich absolventi buď naplnili úřady práce, nebo díky protekci zabrali místa těm, kteří by danou práci vykonávali s mnohem lepšími výsledky.

Je dobře když se stále na tento zrůdný školský systém upozorňuje, třeba ti kteří o tomto rozhodují a stále jsou zasaženi slepotou prokouknou a začnou napravovat ty pošetilosti, které našemu vzdělání snižují úroveň.!

1 0
možnosti
Foto

Sice máte pravdu, nicméně do toho vstupuje Evropská unie se svým Boloňským procesem a ta Trowova koncepce je prosazována celoevropsky. Takže je to ještě mnohem větší průšvih.

0 0
možnosti

Karma - není co dodat.R^

0 0
možnosti

Ale to je naprosto v pořádku. Kdo chce opravdové vzdělání (a je schopen jej absorbovat a využít), svoji cestu si k němu vždycky najde. To se týká asi 2 % obyvatel, stejně jako tomu bylo před sto lety. Zde se nic nezměnilo :-) A ti ostatní jsou rádi, že "byli na vysoké škole". Proč nedělat lidem radost? ;-D

0 0
možnosti

S tím nesouhlasím. Vzdělávání "vysokoškolsky vzdělaných" lidí v nesmyslných oborech jim sice udělá radost, ale společnost to stojí velké peníze a nic z toho nemá. Kdyby mělo vysokou školu asi tak 15% lidí, jako kdysi, tak by to splnilo účel. Takové VŠ by mohly být skutečně kvalitní a užitečné. A autor článku má pravdu v tom, že spousta VŠ má nanejvýš úroveň maturity.

7 0
možnosti
Foto

Není to tak dávno, nějakých 6-8 let, kdy propaganda tvrdila, že je nutno zavést školné aby každý, kdo chce studovat měl tuto možnost. Tehdy propaganda razila myšlenku, že budou-li mít všichni lidé vysokou školu, vymýtí se tím nezaměstnanost. Dnes na to zapoměli a je ticho po pěšině.

2 0
možnosti

Nikoliv, já stále tvrdím, že je nutné zavést školné ;-D

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS